Home - Nieuws - Aanpassingen in DUFAS-commissiestructuur
10 februari 2023

Aanpassingen in DUFAS-commissiestructuur

Al jaren wordt het hart van ons kenniscentrum gevormd door onze commissies en expertgroepen. Het is een actief kenniscentrum waarin leden kennis delen en ervaringen uitwisselen – met elkaar én met inhoudsdeskundigen van de toezichthouders en beleidsmakers. Voor de belangenbehartiging richting brede stakeholders, zoals politiek en media, bereiden we in het kenniscentrum onze standpunten voor.

Enquête DUFAS-commissies en expertgroepen

Eind vorig jaar hebben we een enquête gehouden onder de leden die deel uitmaken van onze commissies en expertgroepen. Wij zijn blij te horen dat leden deze als positief ervaren. Op basis van de resultaten van deze enquête, maar ook op basis van onze prioriteitendossiers, hebben we besloten om de structuur van onze commissies en expertgroepen aan te passen. Zo kunnen we ons ook in 2023 blijven inzetten op de belangrijkste onderwerpen voor onze leden.

Wijzigingen vanaf 1 maart 2023

Door onder andere het aantal commissies terug te brengen, hopen we met deze wijzigingen samen met ons kleine team een zo optimaal resultaat te bereiken op veel verschillende onderwerpen.

Meedenken of -doen?

Alle leden zijn van harte welkom om deel te nemen aan een commissie of expertgroep die aansluit bij hun expertise en/of interesse. In het bijzonder zoeken wij leden die graag willen deelnemen aan de nieuw op te richten expertgroepen, namelijk de Retail Investment-expertgroep en de Market Infrastructure-expertgroep. Wil je meedenken of -doen aan een van onze commissies of expertgroepen? Stuur een mail naar Emilie Steeman, officemanager bij DUFAS.

Meer informatie

In de afbeelding hierover vind je een overzicht van de nieuwe structuur en zijn de nieuwe expertgroepen in oranje aangegeven. Op onze commissies en expertgroepen-pagina vind je een geüpdatete overzicht van de nieuwe structuur.

Misschien vind je dit ook interessant

Nieuwe leidraad Klimaatcommitment gepubliceerd

Nieuws | 21 juli 2023
Ondertekenaars van het Klimaatcommitment moeten in hun rapportages en actieplannen rekening houden met internationale ontwikkelingen en inzichten van stakeholders. Daarom is er een nieuwe versie van de leidraad voor relevante financieringen en beleggingen gepubliceerd.

EFAMA publiceert factbook 2023

Nieuws | 30 juni 2023
Op 26 juni publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging, haar factbook over 2023: Trends in European Investment Funds. Dit bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de fondsindustrie, zowel binnen als buiten Europa.

"Uiteindelijk moet er een transitie plaatsvinden in de reële wereld en niet enkel op papier"

Nieuws | 08 juni 2023
Wat doen onze leden concreet aan verduurzaming en wat zou de sector kunnen doen om daarin verder te versnellen? Dennis van der Putten, Director Sustainability & Corporate Strategy bij Cardano, vertelt er meer over.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties