Home - Nieuws - DUFAS gaat kantoorloos verder
26 juni 2020

DUFAS gaat kantoorloos verder

PERSBERICHT

Nu Nederlanders niet meer dagelijks naar kantoor gaan, zijn de positieve effecten op het milieu en de openbare ruimte goed zichtbaar. De lucht is schoner en er zijn geen files. En daar willen we als DUFAS graag blijvend een bijdrage aan leveren. Want ook wij hebben het klimaatcommitment ondertekend. Daarom hebben we besloten vanaf 1 september verder te gaan zonder vaste kantoorlocatie.

Verminderen CO2-uitstoot

In combinatie met thuiswerken verminderen we zo onze CO2-uitstoot en dragen we bij aan minder belasting van de openbare ruimte en het openbaar vervoer. Zonder kantoor zijn we daarnaast flexibeler om te werken en mensen te ontmoeten, waar dit het beste past. DUFAS sluit zich aan bij een co-working platform, waar we zaaltjes kunnen boeken en indien nodig op flexplekken kunnen werken in heel Nederland. Dichtbij waar onze leden en ons werk op dat moment zijn. 

"Rationeel is het een logisch besluit, maar het voelt ook vreemd. We moeten oude patronen definitief loslaten en een nieuw ritme vinden dat ook voor de lange termijn werkt," zegt Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS.

Dutch Fund and Asset Management Association (DUFAS)

DUFAS is een belangenvereniging die zich sinds 2003 inzet voor een gezonde vermogensbeheersector. Vandaag de dag telt DUFAS ruim 50 leden: van grote assetmanagers die de Nederlandse pensioen- en verzekeringsvermogens beleggen tot kleinere, specialistische vermogensbeheerders. DUFAS vergroot het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van beleggen in Nederland, helpt mee aan het ontwikkelen van sectorstandaarden en vertegenwoordigt de sector bij implementatie van nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast zet DUFAS zich in voor eén Europese markt waar regelgeving zo veel mogelijk hetzelfde wordt geïmplementeerd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Iris van de Looij, algemeen directeur DUFAS, ivdl@dufas.nl en 06-53 66 91 34.

Misschien vind je dit ook interessant

Stappenplan ter bescherming van biodiversiteit

Nieuws | 12 januari 2022
In december 2021 publiceerde de werkgroep Biodiversiteit van het Platform voor Duurzame Financiering een stappenplan om financiële instellingen te helpen bij het tegengaan van verlies van biodiversiteit.

Hoe werkt de sector aan het Klimaatcommitment?

Nieuws | 12 november 2021
De overheid heeft als doel om de broeikasgasuitstoot in 2030 met 49% te verminderen ten opzichte van 1990. Om hieraan bij te dragen hebben 54 financiële instellingen zich gecommitteerd om vanaf dit jaar te rapporteren over de klimaatimpact van hun relevante financieringen en beleggingen.

VERSLAG | Meer aandacht voor klimaat en betere verdeling van rijkdom

Nieuws | 12 november 2021
Sander Heijne en Hendrik Noten schreven het boek Fantoomgroei, waarover DUFAS een event organiseerde op 10 november. Rens de Jong (BNR-presentator) ging in gesprek met Heijne over de zoektocht naar een economie voor een andere, betere wereld.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties