Home - Standpunten en publicaties - COLUMN | 0 procent?!
24 november 2022

COLUMN | 0 procent?!

Er wordt door vrijwel alle Nederlandse assetmanagers nog niet belegd in beleggingen die voldoen aan de Europese taxonomie: 0 procent. Tenminste, dat blijkt uit het op 10 november verschenen onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over de voortgang van de implementatie tot nu toe van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) door assetmanagers. Is dit iets om ongerust over te zijn? Zijn er helemaal geen taxonomiebeleggingen of is hier iets anders aan de hand? Lees de column van Randy Pattiselanno op Investment Officer.

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | DUFAS response on ESG ratings and factors

Standpunten en publicaties | 15 september 2023
Last June, the European Commission published a consultation on a proposal for a regulation on Environmental, Social and Governance (ESG) ratings and sustainability risks in credit ratings.

DUFAS vraagt meer duidelijkheid over reikwijdte van CSRD-implementatiewet

Standpunten en publicaties | 15 september 2023
Afgelopen juli publiceerden de ministeries van Financiën en van Justitie en Veiligheid een openbare consultatie over de Wet implementatie richtlijn duurzaamheidsrapportering. Met deze implementatiewet wordt een deel van de nieuwe richtlijn omgezet in nationale wet- regelgeving.

DUFAS denkt mee over prioriteiten richting Europese verkiezingen

Standpunten en publicaties | 26 juli 2023
In juni 2024 zijn de volgende verkiezingen voor het Europees Parlement.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties