Home - Standpunten en publicaties - COLUMN | 0 procent?!
24 november 2022

COLUMN | 0 procent?!

Er wordt door vrijwel alle Nederlandse assetmanagers nog niet belegd in beleggingen die voldoen aan de Europese taxonomie: 0 procent. Tenminste, dat blijkt uit het op 10 november verschenen onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over de voortgang van de implementatie tot nu toe van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) door assetmanagers. Is dit iets om ongerust over te zijn? Zijn er helemaal geen taxonomiebeleggingen of is hier iets anders aan de hand? Lees de column van Randy Pattiselanno op Investment Officer.

Misschien vind je dit ook interessant

Meer duidelijkheid nodig over de exacte duurzaamheidseisen

Standpunten en publicaties | 01 december 2022
Beleggers moeten ervan uit kunnen gaan dat artikel 9-beleggingsfondsen ook daadwerkelijk duurzaam beleggen. Om die reden adviseren we onze leden voorzichtig te zijn met het classificeren van een beleggingsfonds als een artikel 9-fonds.

AFM-RAPPORT | Assetmanagers rapporteren veelal juiste SFDR-informatie

Standpunten en publicaties | 11 november 2022
Op 10 november publiceerde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) 3 rapporten over naleving van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) en de EU-taxonomie, waaronder 1 over assetmanagers.

COLUMN | Hinken op twee gedachten?

Standpunten en publicaties | 21 oktober 2022
Naast de complexiteit van de Sustainable Finance Disclosure Regulation-regelgeving komt er steeds meer aan het licht dat de Europese wetgever hinkt op twee gedachten die mogelijk niet met elkaar verenigbaar zijn. Randy Pattiselanno vertelt er in zijn nieuwste column op Investment Officer meer over.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties