Home - Nieuws - BNR Finance Debat: brug slaan tussen politiek en financiële sector
15 november 2023

BNR Finance Debat: brug slaan tussen politiek en financiële sector

De verkiezingen voor de Tweede Kamer van 22 november komen in zicht. Voor DUFAS een belangrijk moment om onze belangenbehartiging kracht bij te zetten en de banden aan te halen met de politiek. Daarom organiseerden we traditiegetrouw samen met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) een verkiezingsdebat.

Politieke partijen debatteren over belangrijke thema's voor sector

In samenwerking met mediapartner BNR gingen kandidaten Eelco Heinen (VVD), Eddy van Hijum (NSC), Hans Vijlbrief (D66), Inge van Dijk (CDA) en Tom van der Lee (GL/PvdA) onder leiding van Diana Matroos tijdens het BNR Finance Debat met elkaar in discussie over verschillende thema's die de financiële sector raken.

Het debat stond onder andere in het teken van de vraag hoe politiek en de financiële sector samen de grote uitdagingen van deze tijd kunnen aanpakken. Hoe kan de financiële sector helpen bij het versnellen van de energietransitie? Hoe is de relatie tussen de politiek en de financiële sector? Een ander belangrijk thema waarbij uitgebreid stil werd gestaan, was het Nederlandse vestigingsklimaat.

Debat gemist?

Luister het Finance Debat op je gemak terug via BNR.nl, de BNR-app of als podcast. Of lees het korte verslag van BNR of de NVB.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over dit verkiezingsdebat? Stuur een mail naar Pieter Veldhuizen, public affairs manager bij DUFAS. Daarnaast blijven we de politieke ontwikkelingen op de voet volgen en delen met onze leden.

Misschien vind je dit ook interessant

Reactie DUFAS hoofdlijnenakkoord nieuw kabinet

Nieuws | 17 mei 2024
Deze week presenteerden de vier formerende partijen het hoofdlijnenakkoord ‘Hoop, Lef en Trots’. Vestigingsklimaat en concurrentiekracht staan hoog op de agenda van het akkoord. Een belangrijk signaal naar het Nederlandse bedrijfsleven, dat we bij DUFAS positief ontvangen.

Financiële sector zet voortrekkersrol Klimaatcommitment door

Nieuws | 13 mei 2024
Banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders gaan hun inzet op de financiering van de energietransitie intensiveren. In het nieuwe Werkplan Klimaatcommitment is vastgelegd op welke wijze de financiële sector haar internationale voortrekkersrol op klimaatgebied blijft vervullen. 

Financiële sector heeft flinke stappen gezet

Nieuws | 13 februari 2024
De financiële sector heeft sinds de ondertekening van het Klimaatcommitment in 2019 flinke stappen gezet om bij te dragen aan de energietransitie. Alle ondertekenaars hebben inmiddels een actieplan. De sector neemt haar verantwoordelijkheid om haar rol in de transitie structureel in te vullen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties