Home - Nieuws - DUFAS gaat nieuwe samenwerking aan met BeleggerUitlegger
15 september 2023

DUFAS gaat nieuwe samenwerking aan met BeleggerUitlegger

Omdat we het belangrijk vinden dat jongeren het verschil leren tussen beleggen en gokken, werkt DUFAS sinds kort samen met BeleggerUitlegger en Scholenstrijd. Dankzij deze initiatieven krijgen middelbare scholieren betrouwbare en onafhankelijke financiële educatie over aandelen en beleggen. Om onze samenwerking te vieren, openden we samen met een aantal van onze leden en hun kinderen op 18 oktober de beurs van Euronext Amsterdam.

Feestelijke ochtend

De ochtend sloten we af met (alcoholvrije) bubbels en taart. Niet alleen ter ere van onze nieuwe samenwerking, maar ook als afscheid aan onze algemeen directeur Iris van de Looij. Namens het DUFAS-bestuur deelde onze voorzitter, Ronald Wuijster, nog een paar mooie woorden. Al met al een leerzame en bijzondere ochtend. Bedankt aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen!

Beleggeruitlegger en Scholenstrijd

Beleggeruitlegger is een initiatief van Stichting Capital Amsterdam. Een stichting die zich met verschillende activiteiten inzet voor het uitspreken en meegeven van het belang van de openbare kapitaalmarkt. Zij bewaken het beurserfgoed maar zetten zich ook in voor financiële educatie met het educatieplatform BeleggerUitlegger. De stichting heeft het beleggingsspel Scholenstrijd gekocht van IEX Media en dit verwerkt tot een moderne app-versie.

Doelgroep is 'middelbare scholieren'

BeleggerUitlegger werkt niet met gastlessen. Het contentplatform focust zich op economiedocenten. Zij kunnen op het platform filmpjes, quizzen en andere content vinden, die ze in de klas kunnen gebruiken. Het is bedoeld om in het regulier lesprogramma te gebruiken, nog een kwartiertje tijd in een les te vullen of een hele les die nog vrij in te vullen is voor een schoolvakantie. Nieuwsgierig? Neem vooral een kijkje op www.beleggeruitlegger.nl. Dit schooljaar streven we ernaar om van 100 naar 250 docenten gebruikers te groeien.

Beleggingscompetitie

Scholenstrijd heeft twee keer per jaar een competitie. Daarin strijden leerlingen onderling, maar ook klassen en scholen in het land. In het voorjaar van 2023 deden 1.380 leerlingen mee. Er is een competitie gericht op rendement maar ook een op rendementsrisico. De winnende school mag de effectenbeurs komen openen. De scholenstrijd wordt gehouden tijdens de Week van het geld en kan zo gekoppeld worden aan een les over geld en beleggen.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je vragen over dit onderwerp? Stuur een mail naar Marlon Jansen, manager public affairs & communications bij DUFAS. We houden je via onze nieuwsbrief een paar keer per jaar op de hoogte over de voortgang en het bereik van dit initiatief.

Misschien vind je dit ook interessant

Publicatie 'Gedragsperspectief op geldzaken' gepresenteerd

Nieuws | 20 december 2023
Vorige week is het 'Gedragsperspectief op geldzaken' gepubliceerd en overhandigd aan minister van Financiën Sigrid Kaag.

Nieuwe EFAMA-brochure beantwoordt belangrijke vragen over duurzaam beleggen

Nieuws | 13 december 2023
Ondanks de groeiende belangstelling voor en het toenemende belang van duurzaam beleggen, vinden de meeste EU-burgers het vaak moeilijk om hun weg te vinden in het beleggingslandschap. Daarom publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging voor assetmanagers, een nieuwe brochure.

Wijzigingen in bestuurssamenstelling

Nieuws | 05 oktober 2023
In september is de bestuurssamenstelling veranderd. Daarbij nam Maureen Schlejen de bestuurspositie namens Achmea Investment Management over en zijn Jorg Sunderman namens Cardano en Olaf van den Heuvel namens Aegon Asset Management Nederland nieuw toegetreden.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties