Home - Nieuws - IIFA publiceert internationaal pensioenrapport: ‘Better Pensions, Better Lives’
12 januari 2022

IIFA publiceert internationaal pensioenrapport: ‘Better Pensions, Better Lives’

Eind 2021 publiceerde de International Investment Funds Association (IIFA) samen met EFAMA, de Europese belangenbehartiger voor assetmanagers, het internationale pensioenrapport: Better Pensions, Better Lives: How investment funds can help individuals saving for retirement and reduce the fiscal pressures on governments. Het rapport belicht de positieve rol die beleggingsfondsen, maar ook de vermogensbeheersector als geheel, kunnen spelen om mensen te helpen bij het opbouwen van vermogen voor later en een wereld van kapitaalgedekte pensioenen te ondersteunen.

Bekijk het rapport

Key findings

EFAMA zette de belangrijkste resultaten en aanbevelingen uit het rapport voor je op een rijtje (in het Engels):

Misschien vind je dit ook interessant

BNR Financedebat Europese Verkiezingen

Nieuws | 31 mei 2024
In aanloop naar de Europese Verkiezingen gingen de VVD, GroenLinks-PvdA, BBB en Volt met elkaar in debat over EU-financiële kwesties. Heb jij het debat gemist? Het debat is terug te luisteren via..

Publicatie 'Gedragsperspectief op geldzaken' gepresenteerd

Nieuws | 20 december 2023
Vorige week is het 'Gedragsperspectief op geldzaken' gepubliceerd en overhandigd aan minister van Financiën Sigrid Kaag.

Nieuwe EFAMA-brochure beantwoordt belangrijke vragen over duurzaam beleggen

Nieuws | 13 december 2023
Ondanks de groeiende belangstelling voor en het toenemende belang van duurzaam beleggen, vinden de meeste EU-burgers het vaak moeilijk om hun weg te vinden in het beleggingslandschap. Daarom publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging voor assetmanagers, een nieuwe brochure.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties