Home - Nieuws - VERKIEZINGSDEBATTEN | Naar veerkrachtig & duurzaam herstel
17 februari 2021

VERKIEZINGSDEBATTEN | Naar veerkrachtig & duurzaam herstel

Nederland mag op 17 maart zijn stem laten horen. Een stem die belangrijker is dan ooit. Straks bepaalt namelijk een nieuwe regering hoe Nederland op een sterke en duurzame manier uit de crisis kan komen. Om belangrijke onderwerpen uit onze sector met onze leden te bespreken, houden we twee online verkiezingsdebatten op 2 en 11 maart.

Ik meld mij aan

Online financiële verkiezingsdebatten

DUFAS organiseert samen met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP), Adfiz en het Verbond van Verzekeraars twee online verkiezingsdebatten. Vanuit Nieuwspoort blikken wij onder leiding van moderator Anouschka Laheij coronaproof vooruit op een nieuw politiek tijdperk met o.a. Henk Nijboer (PvdA), Mahir Alkaya (Socialistische Partij), Aukje de Vries (VVD), Laura Vissenberg (GroenLinks), Joost Sneller (D66) en Evert-Jan Slootweg (CDA). De Kamerleden zijn verspreid over beide dagen aanwezig. Beide debatten duren van 11.00 tot 12.30 uur en zijn volledig online te volgen.

Wat gaan we bespreken?

Hoe zien politieke partijen een duurzaam herstel voor zich? En welke rol kan en wil de financiële sector hierbij spelen? Dit zijn de belangrijkste vragen. Tijdens het eerste debat op 2 maart staan we stil bij het thema ‘Veerkrachtig uit de crisis’. En op 11 maart staat ‘Duurzaamheid en de rol van de financiële sector’ centraal. Wij bespreken dit graag samen met je en horen graag hoe je hierover denkt.

Wil je meedoen aan één of beide debatten?

Je kunt je nog aanmelden voor de online verkiezingsdebatten via het registratieformulier.

Meer informatie

Een paar dagen voor de debatten ontvang je het programma, de link naar de livestream en overige relevante informatie.
 

Misschien vind je dit ook interessant

Even voorstellen: Muriel Luykx

Nieuws | 07 april 2021
Benieuwd naar het gezicht achter onze nieuwsbrief? Sinds januari ondersteunt Muriel Luykx het DUFAS-team in de communicatie. COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat ze de overstap maakte van de horeca naar DUFAS. Naast de nieuwsbrief houdt ze zich bezig met de website en social media.

"We hebben in de sector een kleine revolutie nodig.”

Nieuws | 24 maart 2021
Er ligt een belangrijke uitdaging voor onze sector om een groter publiek te helpen om goed gespreid te beleggen voor de lange termijn. Twee weken geleden lanceerden wij daarom onze inspiratiepodcast ‘Waarom beleggen mensen (niet)?’ De eerste 4 afleveringen worden goed beluisterd.

Politiek wil Nederland positioneren als groen financieel hart

Nieuws | 16 maart 2021
Nederland mag op 17 maart zijn stem laten horen. Een stem die belangrijker is dan ooit omdat een nieuwe regering straks bepaalt welke stappen Nederland moet zetten om op een sterke, solidaire en duurzame manier uit de crisis te komen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties