Home - Nieuws - VERKIEZINGSDEBATTEN | Naar veerkrachtig & duurzaam herstel
17 februari 2021

VERKIEZINGSDEBATTEN | Naar veerkrachtig & duurzaam herstel

Nederland mag op 17 maart zijn stem laten horen. Een stem die belangrijker is dan ooit. Straks bepaalt namelijk een nieuwe regering hoe Nederland op een sterke en duurzame manier uit de crisis kan komen. Om belangrijke onderwerpen uit onze sector met onze leden te bespreken, houden we twee online verkiezingsdebatten op 2 en 11 maart.

Ik meld mij aan

Online financiële verkiezingsdebatten

DUFAS organiseert samen met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP), Adfiz en het Verbond van Verzekeraars twee online verkiezingsdebatten. Vanuit Nieuwspoort blikken wij onder leiding van moderator Anouschka Laheij coronaproof vooruit op een nieuw politiek tijdperk met o.a. Henk Nijboer (PvdA), Mahir Alkaya (Socialistische Partij), Aukje de Vries (VVD), Laura Vissenberg (GroenLinks), Joost Sneller (D66) en Evert-Jan Slootweg (CDA). De Kamerleden zijn verspreid over beide dagen aanwezig. Beide debatten duren van 11.00 tot 12.30 uur en zijn volledig online te volgen.

Wat gaan we bespreken?

Hoe zien politieke partijen een duurzaam herstel voor zich? En welke rol kan en wil de financiële sector hierbij spelen? Dit zijn de belangrijkste vragen. Tijdens het eerste debat op 2 maart staan we stil bij het thema ‘Veerkrachtig uit de crisis’. En op 11 maart staat ‘Duurzaamheid en de rol van de financiële sector’ centraal. Wij bespreken dit graag samen met je en horen graag hoe je hierover denkt.

Wil je meedoen aan één of beide debatten?

Je kunt je nog aanmelden voor de online verkiezingsdebatten via het registratieformulier.

Meer informatie

Een paar dagen voor de debatten ontvang je het programma, de link naar de livestream en overige relevante informatie.
 

Misschien vind je dit ook interessant

Financiële sector heeft flinke stappen gezet

Nieuws | 13 februari 2024
De financiële sector heeft sinds de ondertekening van het Klimaatcommitment in 2019 flinke stappen gezet om bij te dragen aan de energietransitie. Alle ondertekenaars hebben inmiddels een actieplan. De sector neemt haar verantwoordelijkheid om haar rol in de transitie structureel in te vullen.

DUFAS trapt Leaders in Sustainable Finance Event af

Nieuws | 01 februari 2024
Op 1 februari 2024 was het Sustainable Finance Event van Leaders in Finance. Tijdens het evenement kwamen verschillende sprekers aan bod die hun visie deelden over een duurzame toekomst voor de financiële sector. Jeroen van Wijngaarden trapte de dag af met een openingsspeech.

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Nieuws | 18 januari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 15 januari 2024 versterkt Ron Gruijters ons team als manager sustainable finance. DUFAS is blij verheugd om Ron als nieuw vast teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties