Home - Standpunten en publicaties - DORA: belangrijk DUFAS-dossier
21 maart 2023

DORA: belangrijk DUFAS-dossier

Met het inwerkingtreden van de Digital Operational Resilience Act (DORA) op 16 januari 2023, is het information security-regelpakket een belangrijk nieuw DUFAS-dossier geworden. Dit jaar zet Manouk Fles, regulatory affairs manager bij DUFAS, alle zeilen bij op dit onderwerp. In een artikel op Investment Officer vertelt ze er meer over.

Lees het Investment Officer-artikel

Manouks advies: 'begin op tijd met de voorbereidingen van DORA'

Het doel van DORA? De digitale weerbaarheid van de financiële sector vergroten en de risico’s van de toenemende cyberbedreigingen in de financiële sector verkleinen. Daarnaast stelt de wetgeving eisen voor IT-risicomanagement, IT-incidenten, periodieke testen van digitale weerbaarheid en de beheersing van risico’s bij uitbesteding aan derden. Vanaf 17 januari 2025 moeten alle financiële ondernemingen aan deze wetgeving voldoen. Ondanks dat we nog even de tijd hebben, raadt Manouk aan om op tijd met de voorbereidingen te starten.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over DORA? Stuur een mail naar Manouk. DUFAS blijft de ontwikkelingen op dit onderwerp volgen en delen met haar leden.

Misschien vind je dit ook interessant

CONSULTATIE | Reactie tweede batch DORA level 2-documenten

Standpunten en publicaties | 05 maart 2024
Begin december 2023 publiceerden de Europese toezichthoudende autoriteiten een consultatie over de tweede reeks beleidsproducten onder de Digital Operational Resilience Act (DORA). Op 4 maart hebben we op de consultatie gereageerd. 

CONSULTATIE | Proportionaliteit ontbreekt in eerste DORA level 2-documenten

Standpunten en publicaties | 14 september 2023
Op 11 september reageerden we op een European Supervisory Authorities-consultatie over de eerste reeks beleidsproducten onder de Digital Operational Resilience Act (DORA).

CONSULTATIE | Reactie op ESA's-consultatie over DORA

Standpunten en publicaties | 29 juni 2023
DUFAS reageerde op een joint discussion paper van de ESA's over de Digital Operational Resilience Act (DORA). De consultatie gaat over de criteria voor critical ICT third-party service providers (CTTP's) en de kosten die in rekening worden gebracht bij deze dienstverleners.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties