Home - Standpunten en publicaties - DORA: belangrijk DUFAS-dossier
21 maart 2023

DORA: belangrijk DUFAS-dossier

Met het inwerkingtreden van de Digital Operational Resilience Act (DORA) op 16 januari 2023, is het information security-regelpakket een belangrijk nieuw DUFAS-dossier geworden. Dit jaar zet Manouk Fles, regulatory affairs manager bij DUFAS, alle zeilen bij op dit onderwerp. In een artikel op Investment Officer vertelt ze er meer over.

Lees het Investment Officer-artikel

Manouks advies: 'begin op tijd met de voorbereidingen van DORA'

Het doel van DORA? De digitale weerbaarheid van de financiële sector vergroten en de risico’s van de toenemende cyberbedreigingen in de financiële sector verkleinen. Daarnaast stelt de wetgeving eisen voor IT-risicomanagement, IT-incidenten, periodieke testen van digitale weerbaarheid en de beheersing van risico’s bij uitbesteding aan derden. Vanaf 17 januari 2025 moeten alle financiële ondernemingen aan deze wetgeving voldoen. Ondanks dat we nog even de tijd hebben, raadt Manouk aan om op tijd met de voorbereidingen te starten.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer weten over DORA? Stuur een mail naar Manouk. DUFAS blijft de ontwikkelingen op dit onderwerp volgen en delen met haar leden.