Home - Nieuws - DUFAS krijgt grotere rol in Europa
29 september 2021

DUFAS krijgt grotere rol in Europa

Randy Pattiselanno is benoemd als voorzitter van EFAMA’s Distribution & Client Disclosure Standing Committee. Er staan voor de aankomende periode belangrijke dossiers op de planning zoals de Retail Investment Strategy, PRIIPs-KID en een mogelijk Europees provisieverbod. Door deze actieve participatie krijgt Randy - en daarmee DUFAS - meer invloed in Europa.

Ik ben natuurlijk zeer vereerd dat EFAMA mij benoemd heeft als voorzitter van de DCD. Een mooie uitdaging om te kijken of wij binnen EFAMA de Retail Beleggingsstrategie, waaronder het opnemen van duurzaam beleggen in MiFID, de komende periode een stuk verder kunnen brengen. Dat doe ik gelukkig niet alleen. De commissie wordt ondersteund door een ijzersterk DCD-secretariaat en ik wordt vergezeld door een zeer ervaren vice-voorzitter in de persoon van Julia Backmann van Allianz Global Investors”. - Randy Pattiselanno, manager strategy & regulatory affairs bij DUFAS

EFAMA (European Fund and Asset Management Association)

EFAMA is de Europese belangenbehartiger voor asset managers. Deze vereniging heeft een coördinerende rol in Brussel voor nationale brancheverenigingen en grote asset managers. DUFAS heeft bij EFAMA ook een bestuursfunctie. EFAMA doet voor de Europese asset management sector alle belangenbehartiging bij Europese stakeholders, waaronder de Europese Commissie en het Europees Parlement.

Misschien vind je dit ook interessant

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Nieuws | 18 januari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 15 januari 2024 versterkt Ron Gruijters ons team als manager sustainable finance. DUFAS is blij verheugd om Ron als nieuw vast teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team.

Our 2023 milestones

Nieuws | 20 december 2023
The DUFAS team wishes you happy holidays and warmest wishes. We would like to take this opportunity to briefly look back at our 2023 milestones. Looking forward to working with you again in 2024!

Nieuwe EFAMA-brochure beantwoordt belangrijke vragen over duurzaam beleggen

Nieuws | 13 december 2023
Ondanks de groeiende belangstelling voor en het toenemende belang van duurzaam beleggen, vinden de meeste EU-burgers het vaak moeilijk om hun weg te vinden in het beleggingslandschap. Daarom publiceerde EFAMA, de Europese branchevereniging voor assetmanagers, een nieuwe brochure.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties