Home - Nieuws - DUFAS krijgt grotere rol in Europa
29 september 2021

DUFAS krijgt grotere rol in Europa

Randy Pattiselanno is benoemd als voorzitter van EFAMA’s Distribution & Client Disclosure Standing Committee. Er staan voor de aankomende periode belangrijke dossiers op de planning zoals de Retail Investment Strategy, PRIIPs-KID en een mogelijk Europees provisieverbod. Door deze actieve participatie krijgt Randy - en daarmee DUFAS - meer invloed in Europa.

Ik ben natuurlijk zeer vereerd dat EFAMA mij benoemd heeft als voorzitter van de DCD. Een mooie uitdaging om te kijken of wij binnen EFAMA de Retail Beleggingsstrategie, waaronder het opnemen van duurzaam beleggen in MiFID, de komende periode een stuk verder kunnen brengen. Dat doe ik gelukkig niet alleen. De commissie wordt ondersteund door een ijzersterk DCD-secretariaat en ik wordt vergezeld door een zeer ervaren vice-voorzitter in de persoon van Julia Backmann van Allianz Global Investors”. - Randy Pattiselanno, manager strategy & regulatory affairs bij DUFAS

EFAMA (European Fund and Asset Management Association)

EFAMA is de Europese belangenbehartiger voor asset managers. Deze vereniging heeft een coördinerende rol in Brussel voor nationale brancheverenigingen en grote asset managers. DUFAS heeft bij EFAMA ook een bestuursfunctie. EFAMA doet voor de Europese asset management sector alle belangenbehartiging bij Europese stakeholders, waaronder de Europese Commissie en het Europees Parlement.

Misschien vind je dit ook interessant

Commissievoorzitters, welkom!

Nieuws | 15 september 2021
Als voorzitter van onze Fiscale Commissie heeft Mark Steinbusch (Robeco) de weg vrijgemaakt om ook de andere commissies voor te laten zitten door DUFAS-leden. Deze zomer deden we hiervoor een oproep. Met trots maken we vandaag bekend wie zijn benoemd.

TEAM | Even voorstellen: Stephen Ivan aan den Toorn en Trudy Winnemuller

Nieuws | 01 september 2021
Aankomende maanden versterken Stephen Ivan aan den Toorn (roepnaam: Ivan) en Trudy Winnemuller het DUFAS-team. Ivan gaat aan de slag als policy advisor sustainability en Trudy als manager regulatory affairs. Beiden nemen een berg aan kennis en ervaring mee.

TEAM | Dank aan Lilian voor interim-werk voor DUFAS

Nieuws | 23 juni 2021
Afgelopen maanden heeft Lilian Wieringa het DUFAS-team tijdelijk versterkt als manager regulatory affairs. Hierbij voegde zij veel waarde toe op onder andere de Wwft, de Europese btw-consultatie, de UBO-registratie voor FGR's en de consultatie over 'fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen'.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties