Home - Nieuws - EFAMA-rapport: the European asset management industry in facts & figures
10 januari 2023

EFAMA-rapport: the European asset management industry in facts & figures

In december publiceerde EFAMA, de Europese belangenbehartiger voor assetmanagers, haar 14e editie van het Asset Management Report: Asset Management in Europe, an overview of the asset management industry. Het rapport biedt een goed inzicht in de huidige situatie van de Europese assetmanagementindustrie, met een focus op de landen met de meeste Assets under Management (AuM). Nederland behoort met haar vijfde plek tot de top 6 Europese landen. 

Bekijk het rapport

Key figures & findings

Meer informatie

Wil je meer over het rapport weten? Op de website van EFAMA lees je er meer over.

Misschien vind je dit ook interessant

Ondanks complimenten minister Kaag voor voortgang sector op verduurzaming toch verdere versnelling door wetgeving onderzocht

Nieuws | 24 maart 2023
Op 22 maart 2023 stond de Tweede Kamer uitgebreid stil bij verschillende financiële onderwerpen tijdens een commissiedebat over de verduurzaming van de financiële sector en de toekomst van het bankenlandschap.

Rapport klimaatactieplannen naar Tweede Kamer

Nieuws | 13 maart 2023
Op 13 maart is het rapport over de klimaatactieplannen van alle 54 financiële instellingen die het Klimaatcommitment ondertekenden naar de Tweede Kamer gestuurd en gepubliceerd.

"Meer systematische aanpak van de hele waardeketen zou voor een grote versnelling naar duurzame wereld kunnen zorgen"

Nieuws | 10 maart 2023
Wat doen onze leden concreet aan verduurzaming en wat zou de sector kunnen doen om daarin verder te versnellen? Boudewijn Kostelijk, hoofd Wholesale Benelux bij UBS Asset Management, en Tim van Duren, hoofd Institutioneel Benelux bij UBS Asset Management, vertellen er meer over.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties