Home - Nieuws - Karin van Baardwijk treedt toe tot DUFAS-bestuur
12 januari 2022

Karin van Baardwijk treedt toe tot DUFAS-bestuur

In januari is Karin van Baardwijk, CEO van Robeco, toegetreden tot het bestuur van DUFAS. Ze neemt de CEO-positie bij Robeco over van Gilbert Van Hassel en daarmee ook de positie in ons bestuur. We zijn Van Hassel erg dankbaar voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging en wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol bij ORIX Group in de USA. Robeco is een van de oprichtende partijen van DUFAS en levert sinds 2003 een actieve bijdrage in het bestuur en aan verschillende commissies en expertgroepen. Ook zijn we blij verheugd om Van Baardwijk te verwelkomen in ons bestuur.

Karin van Baardwijk

Karin van Baardwijk is vanaf 1 januari 2022 CEO van Robeco, waar ze een lange staat van dienst heeft. In 2006 begon ze bij Robeco en vervulde ze verschillende senior management-posities, waaronder Head of Operational Risk Management en Chief Information Officer. Van Baardwijk begon haar carrière in de financiële dienstverlening bij Atos Consulting in 2004. Daarvoor studeerde ze Economie en Rechten aan de Universiteit van Utrecht.

"Als vermogensbeheerder, opgericht ruim 90 jaar geleden in Nederland, leveren we graag een actieve bijdrage en delen we onze visie en kennis om tot gezamenlijke standpunten en posities als sector te komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het delen van onze ervaring en expertise op het gebied van duurzaamheid in combinatie met beleggen", zegt Van Baardwijk over het toetreden tot het DUFAS-bestuur.

Nieuwe samenstelling bestuur

Het bestuur van DUFAS bestaat, met ingang van 1 januari 2022, uit de volgende personen:

Meer informatie

Op onze bestuur-pagina vind je altijd een up-to-date overzicht van onze bestuursleden.
 

Misschien vind je dit ook interessant

Hester Borrie en Monique Donders herbenoemd als bestuursleden

Nieuws | 21 juni 2022
Op 21 juni heeft DUFAS tijdens de algemene ledenvergadering de samenstelling van haar bestuur opnieuw bepaald. Hester Borrie (NN Investment Partners) en Monique Donders (BlackRock) werden daarbij herbenoemd.

Ronald Wuijster nieuwe voorzitter van DUFAS

Nieuws | 02 maart 2022
Vanaf 1 maart is Ronald Wuijster (APG en APG Asset Management) de nieuwe voorzitter van DUFAS. Samen met Jaap Westerling vormt hij het nieuwe dagelijks bestuur.

Nieuwe bestuursleden

Nieuws | 16 februari 2022
DUFAS heeft tijdens de buitengewone ledenvergadering op 15 februari 2 nieuwe bestuursleden benoemd. Geraldine Leegwater (PGGM) en Martijn Rozemuller (VanEck) treden toe tot het DUFAS-bestuur.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties