Home - Nieuws - Nieuwe bestuursleden
16 februari 2022

Nieuwe bestuursleden

De branchevereniging voor vermogensbeheerders in Nederland, DUFAS, heeft tijdens de buitengewone ledenvergadering op 15 februari 2 nieuwe bestuursleden benoemd. Geraldine Leegwater (PGGM) en Martijn Rozemuller (VanEck) treden toe tot het DUFAS-bestuur.

Over het toetreden tot het DUFAS-bestuur zegt Leegwater: "Wij leveren vanuit PGGM een actieve bijdrage aan de commissies en expertgroepen van DUFAS. Met name op het gebied van duurzaam beleggen. Met deze positie in het bestuur willen we ons ook inzetten voor sectorinitiatieven en standaardisatie op het gebied van ESG."

Rozemuller over zijn kandidatuur voor het DUFAS-bestuur: "Samen met DUFAS hebben wij ons ingezet om beleggen meer toegankelijk te maken voor het grote publiek. Met AFM en het ministerie van Financiën bespreken we ook de aanpassing van regelgeving hiervoor. Vanuit een rol in het DUFAS-bestuur zet ik mij hier graag verder voor in."

Geraldine Leegwater

Geraldine Leegwater is Chief Investment Management, lid Executive Committee, bij PGGM. Leegwater studeerde begin jaren negentig Monetaire Economie en Oost-Europakunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij is Chartered Financial Analyst (CFA) en Chartered Alternative Investment Analyst (CAIA). Leegwater werkte van 2004 tot 2018 bij het ABN Amro Pensioenfonds, achtereenvolgens als hoofd vermogensbeheer, directeur en voorzitter van het uitvoerend bestuur. Ze was van 2015 tot 2020 bestuurslid en voorzitter van de beleggingscommissie bij ABP. Van 2016 tot 2020 was Leegwater ook lid van de beleggingscommissie van DNB. Leegwater is sinds november 2020 Chief Investment Management en lid Executive Committee bij PGGM. Ze is naast deze functie nog steeds verbonden aan de pensioenopleidingen van de Erasmus School of Accounting & Assurance, gelieerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Leegwater zit ook in de Raad van Commissarissen bij vastgoedbelegger Amvest.

Martijn Rozemuller

Martijn Rozemuller is CEO bij VanEck Europe. Hij begon zijn carrière als optiehandelaar bij Optiver, een Nederlandse firma die actief is op het gebied van high frequency trading. Hier werd Martijn partner. Hij richtte in 2009 de eerste Nederlandse ETF-aanbieder Think ETF's op, een bedrijf dat later door VanEck werd overgenomen. Martijn geeft enthousiast financiële voorlichting aan het grote publiek en wil daarmee mensen aansporen om te gaan beleggen. Martijn studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente en voegde daar later een propedeuse Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam aan toe.

Nieuwe samenstelling bestuur

Het bestuur van DUFAS bestaat uit de volgende personen:

Meer informatie

Op onze nieuwe bestuur-pagina vind je altijd een up-to-date overzicht van onze bestuursleden.

Misschien vind je dit ook interessant

Wijzigingen in bestuurssamenstelling

Nieuws | 05 oktober 2023
In september is de bestuurssamenstelling veranderd. Daarbij nam Maureen Schlejen de bestuurspositie namens Achmea Investment Management over en zijn Jorg Sunderman namens Cardano en Olaf van den Heuvel namens Aegon Asset Management Nederland nieuw toegetreden.

DUFAS gaat nieuwe samenwerking aan met BeleggerUitlegger

Nieuws | 15 september 2023
Dankzij de initiatieven BeleggerUitlegger en Scholenstrijd krijgen middelbare scholieren betrouwbare en onafhankelijke financiële educatie over aandelen en beleggen. Om onze samenwerking te vieren, openden we op woensdag 18 oktober de beurs van Euronext Amsterdam.

Meerdere wijzigingen in DUFAS-bestuur

Nieuws | 24 mei 2023
Op 23 mei heeft DUFAS drie nieuwe bestuursleden benoemd: Maureen Schlejen namens Cardano ACTIAM, Wilrik Sinia namens Mint Tower Capital Management en Steven Evers namens Triple Jump. Zij vervangen drie andere bestuurders, waarvan de bestuurstermijnen waren afgelopen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties