Home - Nieuws - Publicatie jaarverslag 2022
23 mei 2023

Publicatie jaarverslag 2022

Op 23 mei 2023 publiceerde DUFAS haar jaarverslag over 2022. Het verslag geeft een overzicht van de organisatie, activiteiten en standpunten van DUFAS en haar leden.

Meer vraag naar verantwoording van pensioenfondsen

Hoe het Nederlands pensioengeld moet worden belegd, is steeds meer onderwerp van het publieke debat. Pensioenfondsen kregen te maken met demonstranten voor de deur, druk van maatschappelijke organisaties en soms zelfs dreigingen met rechtszaken. Er is daardoor ook meer vraag naar verantwoording over hoe het geld wordt belegd en hoe de bedrijfsvoering aansluit op de klimaatdoelen van het akkoord van Parijs.

Terugblik

In het jaarslag over 2022 blikken we terug op een jaar dat overheerst werd door de oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie, een stijgende rente en een lastig pakket aan duurzaamheidsregelgeving dat op de sector afkwam. "Een uitdagende periode voor vermogensbeheerders die het jaar vooral afsloten met een negatief beleggingsrendement", vertelt Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, in het voorwoord. "Ook reageerden de markten sterk op de oorlog in Oekraïne. Dit was een stresstest voor de hele sector die we samen goed hebben doorstaan."

Bekijk ons jaarverslag over 2022

Blader direct door het jaarverslag door te klikken op onderstaande afbeelding of de knop daaronder.

DUFAS-jaarverslag 2022

Jaarverslagen van vorige jaren

Op onze jaarverslag-pagina vind je ook de jaarverslagen over 2019, 2020 en 2021.

Misschien vind je dit ook interessant

Week van het Geld

Nieuws | 11 maart 2024
Van 11 t/m 15 maart is het de ‘Week van het geld’. Deze week staat in het teken van het financieel bewust maken van leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Voor ons is financiële educatie een belangrijk speerpunt.

AFTERMOVIE | Asset Management College Tour Utrecht

Nieuws | 08 maart 2024
Op donderdag 29 februari vond de DUFAS Asset Management College Tour plaats aan de Universiteit Utrecht. Het was een geslaagde editie, waarbij de CEO's, Karin van Baardwijk van Robeco en Martijn Rozemuller van VanEck, uitgebreid werden bevraagd over hun ervaringen in de asset management sector.

TEAM | Even voorstellen: Marlon Jansen

Nieuws | 21 februari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! We zijn heel blij met onze nieuwe vaste collega Marlon Jansen als manager public affairs & communications. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team. Om Marlon beter te leren kennen, stelden we hem een paar vragen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties