Home - Nieuws - Week van het Geld
11 maart 2024

Financiële Educatie: Week van het Geld

Van 11 t/m 15 maart is het de ‘Week van het geld’. Deze week staat in het teken van het financieel bewust maken van leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Voor ons is financiële educatie een belangrijk speerpunt. Met grotere financiële bewustwording wordt er namelijk een grotere financiële zekerheid gerealiseerd.

Financiële educatie

Financiële educatie vormt een belangrijk onderdeel voor een gezonde en veerkrachtige samenleving, waarin iedereen kan vertrouwen op financiële zekerheid. Hiervoor is het nodig dat mensen begrip hebben van financiële principes. Het is de verantwoordelijkheid van zowel de sector als de overheid om mensen te helpen bij een begrip krijgen van deze principes. Zo dragen we bij aan een zo groot mogelijke financiële zekerheid voor iedereen en daarmee een welvarende samenleving. Wij steunen daarom een aantal initiatieven.

Week van het geld

In het kader van het vergroten van financieel bewustzijn in de samenleving organiseert Wijzer in Geldzaken jaarlijks de Week van het Geld. Gedurende deze week worden op diverse basisscholen, middelbare scholen en mbo-instellingen gastlessen gegeven om het financiële bewustzijn onder jongeren te stimuleren. Wij dragen bij aan de organisatie van deze week door professionals uit de sector uit te nodigen als gastdocenten. 

Belleggeruitlegger

Daarnaast zijn wij partner van de beleggeruitlegger. Dit is een initiatief van Stichting Capital Amsterdam . Het doel van dit platform is om jongeren te helpen bij een goede voorbereiding op eventueel te gaan beleggen. De site biedt betrouwbare informatie over beleggen en jongeren kunnen vragen stellen die door experts worden beantwoord. Via social media proberen zij op een laagdrempelige manier jongeren bewust te maken van zowel de voor- als nadelen van beleggen.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je vragen over dit onderwerp? Stuur een mail naar Marlon Jansen, manager public affairs & communications bij DUFAS. We houden je via onze nieuwsbrief een paar keer per jaar op de hoogte over de voortgang en het bereik van dit initiatief.
 

Misschien vind je dit ook interessant

AFTERMOVIE | Asset Management College Tour Utrecht

Nieuws | 08 maart 2024
Op donderdag 29 februari vond de DUFAS Asset Management College Tour plaats aan de Universiteit Utrecht. Het was een geslaagde editie, waarbij de CEO's, Karin van Baardwijk van Robeco en Martijn Rozemuller van VanEck, uitgebreid werden bevraagd over hun ervaringen in de asset management sector.

TEAM | Even voorstellen: Marlon Jansen

Nieuws | 21 februari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! We zijn heel blij met onze nieuwe vaste collega Marlon Jansen als manager public affairs & communications. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team. Om Marlon beter te leren kennen, stelden we hem een paar vragen.

TEAM | Even voorstellen: Pepijn Hendrix

Nieuws | 16 februari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! We zijn heel blij met onze nieuwe vaste collega Pepijn Hendriks als directiesecretaris. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team. Om Pepijn beter te leren kennen, stelden we hem een paar vragen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties