Home - Nieuws - TEAM | Even voorstellen: Marlon Jansen
21 februari 2024

TEAM | Even voorstellen: Marlon Jansen

Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 1 februari 2024 versterkt Marlon Jansen ons team als manager public affairs & communications. DUFAS is blij verheugd om Marlon als nieuw vast teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team. Om hem beter te leren kennen, stelden we Marlon een paar vragen.

Wat is je (werk)achtergrond?

“Mijn studiepad begon aan de TU Delft, waar ik Technische Bestuurskunde heb gestudeerd, aangezien technologie altijd mijn interesse had. Hoewel dit aanvankelijk logisch leek, ontdekte ik al snel dat mijn passie eigenlijk meer lag in de wereld van de politiek. Na het behalen van mijn bachelor besloot ik daarom mijn studierichting te verschuiven naar een master International Relations. Gedurende deze masterperiode groeide mijn fascinatie voor politiek verder, en dit leidde ertoe dat ik als medewerker bij de VVD-fractie in de Tweede Kamer belandde. Hier heb ik gewerkt voor verschillende Kamerleden, aan diverse portefeuilles zoals Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Infrastructuur en Waterstaat (I&W), en Justitie en Veiligheid (J&V).”

Waar ligt jouw kracht? En op welke manier verwacht je het DUFAS-team daarmee te kunnen helpen?

“Doordat ik met beide voeten in Den Haag heb gestaan, heb ik gezien hoe de politiek in elkaar steekt. Mijn ervaring met diverse portefeuilles heeft mij meegenomen in de interdisciplinaire aspecten van beleidsvorming. Ik hoop deze ervaring te kunnen inzetten bij DUFAS. Daarnaast hoop ik, dankzij mijn brede oriëntatie van Alfa tot Bèta, te kunnen fungeren als een veelzijdige teamspeler die inzetbaar is op diverse fronten.”

Hoe zie jij de toekomst van de financiële sector?

“In de toekomst zie ik een financiële sector die aanzienlijke maatschappelijke impact maakt. Momenteel staan we voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen, zoals het woningtekort en de toenemende druk op ons klimaat. In dit kader beschouw ik de financiële sector als een sleutelspeler bij het faciliteren van duurzame investeringen en het bevorderen van sociaal verantwoord ondernemen. Ik ben ervan overtuigd dat de sector kan transformeren naar een meer inclusief en duurzaam model, waarbij financiële instellingen de focus leggen op het actief bijdragen aan het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken.”

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.
 

Misschien vind je dit ook interessant

Week van het Geld

Nieuws | 11 maart 2024
Van 11 t/m 15 maart is het de ‘Week van het geld’. Deze week staat in het teken van het financieel bewust maken van leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Voor ons is financiële educatie een belangrijk speerpunt.

AFTERMOVIE | Asset Management College Tour Utrecht

Nieuws | 08 maart 2024
Op donderdag 29 februari vond de DUFAS Asset Management College Tour plaats aan de Universiteit Utrecht. Het was een geslaagde editie, waarbij de CEO's, Karin van Baardwijk van Robeco en Martijn Rozemuller van VanEck, uitgebreid werden bevraagd over hun ervaringen in de asset management sector.

TEAM | Even voorstellen: Pepijn Hendrix

Nieuws | 16 februari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! We zijn heel blij met onze nieuwe vaste collega Pepijn Hendriks als directiesecretaris. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team. Om Pepijn beter te leren kennen, stelden we hem een paar vragen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties