Home - Nieuws - Ronald Wuijster nieuwe voorzitter van DUFAS
02 maart 2022

Ronald Wuijster nieuwe voorzitter van DUFAS

Ronald Wuijster

Vanaf 1 maart is Ronald Wuijster de nieuwe voorzitter van DUFAS. Hij zet de koers van DUFAS voort, waarbij het accent ligt op het vergroten van het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van de sector. "Niet iedereen is zich ervan bewust maar meer dan 75% van de huishoudens in Nederland heeft een exposure naar de kapitaalmarkten via het pensioen, verzekeringen of directe beleggingen. Dat is een unieke situatie die in bijna geen van de andere EU-lidstaten voorkomt. Het is belangrijk dat we hiervoor een goede belangenbehartiging doen richting stakeholders in Nederland én daarbuiten", zegt Wuijster.

Jaap Westerling

Nieuwe samenstelling dagelijks bestuur

 
 

Het voorzitterschap wordt overgenomen van Dick van Ommeren. Van Ommeren heeft 5 jaar deelgenomen in het DUFAS-bestuur, waarvan de laatste 2 jaar als voorzitter. Wuijster en Van Ommeren vormden afgelopen 2 jaar samen het dagelijks bestuur van DUFAS. Ook is Jaap Westerling vanaf 1 maart vice-voorzitter en vormt hij samen met Wuijster het nieuwe dagelijks DUFAS-bestuur.

Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, over de bestuurswissel: "Ronald Wuijster treedt aan in een periode dat het essentieel is om met stakeholders in gesprek te gaan over standaardisatie op het gebied van duurzaamheid, het verlagen van drempels voor beleggen en de maatschappelijke relevantie van onze sector. Daarbij spelen contacten met internationale stakeholders ook een grote rol. Het is fantastisch dat we dat kunnen doen met betrokkenheid van de CEO van de grootste assetmanager van Nederland."

Nieuwe samenstelling bestuur

Het bestuur van DUFAS bestaat met ingang van 1 maart 2022 uit de volgende 12 personen:

Ronald Wuijster

Ronald Wuijster is lid van de raad van bestuur van APG Groep, verantwoordelijk voor asset management. Ook is hij directievoorzitter van APG Asset Management. Wuijster heeft ruim 20 jaar beleggingservaring, waarvan 16 jaar in een commerciële assetmanagement-omgeving en 5 jaar in pensioenfondsbeheer. Van 2010 tot 2017 is Wuijster werkzaam geweest als Chief Client Officer bij APG Asset Management en daarna als Chief Investment Officer. Van 2006 tot 2010 was hij werkzaam als Managing Director Strategic Portfolio Management, eerst bij ABP en vanaf 2008 bij APG. Voordat Wuijster bij ABP ging werken was hij werkzaam bij Robeco Groep N.V. waar hij in 1990 begon als Senior Portfolio Manager en na diverse posities uiteindelijk in 2006 zijn carrière afsloot als directeur Research. Wuijster studeerde Bedrijfseconomie en Rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Finance and Accounting aan de London School of Economics in Londen en Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Meer informatie

Op onze bestuur-pagina vind je altijd een up-to-date overzicht van onze bestuursleden.

Misschien vind je dit ook interessant

Wijzigingen in bestuurssamenstelling

Nieuws | 05 oktober 2023
In september is de bestuurssamenstelling veranderd. Daarbij nam Maureen Schlejen de bestuurspositie namens Achmea Investment Management over en zijn Jorg Sunderman namens Cardano en Olaf van den Heuvel namens Aegon Asset Management Nederland nieuw toegetreden.

DUFAS gaat nieuwe samenwerking aan met BeleggerUitlegger

Nieuws | 15 september 2023
Dankzij de initiatieven BeleggerUitlegger en Scholenstrijd krijgen middelbare scholieren betrouwbare en onafhankelijke financiële educatie over aandelen en beleggen. Om onze samenwerking te vieren, openden we op woensdag 18 oktober de beurs van Euronext Amsterdam.

Meerdere wijzigingen in DUFAS-bestuur

Nieuws | 24 mei 2023
Op 23 mei heeft DUFAS drie nieuwe bestuursleden benoemd: Maureen Schlejen namens Cardano ACTIAM, Wilrik Sinia namens Mint Tower Capital Management en Steven Evers namens Triple Jump. Zij vervangen drie andere bestuurders, waarvan de bestuurstermijnen waren afgelopen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties