Home - Nieuws - TEAM | Eric Zwaap organiseert DUFAS-College Tour
05 juli 2023

TEAM | Eric Zwaap organiseert DUFAS-College Tour

Eric Zwaap versterkt ons team tijdelijk als projectmanager voor de College Tour, die na de zomer van start gaat. Met meer dan 25 jaar werkervaring in de financiële sector neemt Eric een berg aan kennis en ervaring met zich mee. Om hem beter te leren kennen, stelden we Eric een paar vragen.

Wat is je werkachtergrond?

"Na mijn studie ben ik bij toeval in de marketinghoek van de financiële dienstverlening terecht gekomen en dat is grotendeels mijn basis gebleven. Marketing, communicatie, product- en projectmanagement en de laatste jaren meer en meer customer journey-management. Nadat ik genoeg ervaring had opgedaan, ben ik in 2009 als interimmanager verdergegaan. Op die manier heb ik veel aanbieders kunnen helpen bij het verbeteren van hun dienstverlening. Voor een groot gedeelte bij hypotheekaanbieders, maar ook voor andere financiële instellingen heb ik opdrachten mogen uitvoeren. Sinds het voorjaar ben ik verbonden aan DUFAS voor het organiseren van de College Tour. Daarnaast ben ik actief in een compleet andere branche en hou ik mij als product owner bezig met het verbeteren van de donor journey bij Sanquin."

Wat is het doel van de DUFAS-College Tour?

"Vanuit DUFAS willen we graag de zichtbaarheid van de vermogensbeheersector verbeteren. Het gebrek aan kennis van onze sector speelt ook een grote rol bij de 'battle for talent'. Het bestuur van DUFAS heeft besloten dat we daar als sector meer samen in kunnen optrekken. Om hier invulling aan te geven, is het idee ontstaan om een College Tour te organiseren. CEO's van tien assetmanagers hebben zich al gecommitteerd om langs te gaan bij universiteiten."

Kan je al iets vertellen over de invulling en opzet van de College Tour?

"Ja zeker! Met de College Tour richten we ons op kennisoverdracht bij universiteiten. In een setting zoals de 'college tour' op televisie, gaat een gespreksleider een aantal (bestuurs)leden van DUFAS interviewen op het podium. We bereiden hiervoor een bepaald onderwerp voor en vullen dit in het gesprek aan met ervaringen vanuit de branche. Op verschillende manieren betrekken we de studenten in het gesprek en zij kunnen zelf ook vragen stellen. Naast deze event-vorm bieden we de tour ook als een gastcollege aan. De eerste concrete data met universiteiten zijn intussen gepland en we gaan dit najaar concreet van start!"

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.

Misschien vind je dit ook interessant

DUFAS start College Tour in najaar

Nieuws | 21 augustus 2023
CEO's van vermogensbeheerders gaan vanaf dit najaar naar universiteiten door het hele land. Met de College Tour willen we studenten een kijkje geven in de wereld van vermogensbeheerders.

TEAM | Nieuwe medewerker in Brussel: Evelien Alblas

Nieuws | 05 april 2023
Met de start van Evelien Alblas breidt het DUFAS-team zich uit naar Brussel. Samen met Evelien werken we aan de inzet, relaties en belangen voor de vermogensbeheeractiviteiten in Nederland. Om haar beter te leren kennen, stelden we Evelien 4 vragen.

TEAM | Samenwerking met de andere koepels op Klimaatcommitment

Nieuws | 06 januari 2023
Maurits Heldring, consultant climate change & sustainability bij DUFAS, ondersteunde het team weer een jaar op het gebied van het Klimaatcommitment. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor hem de belangrijkste onderwerpen voor 2023?

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties