Home - Nieuws - TEAM | Even voorstellen: Pepijn Hendrix
16 februari 2024

TEAM | DUFAS verwelkomt nieuw vast teamlid

Welkom bij het DUFAS-team! Vanaf 1 februari 2024 versterkt Pepijn Hendrix ons team als directiesecretaris. DUFAS is blij verheugd om Pepijn als nieuw vast teamlid te mogen verwelkomen. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team. Om hem beter te leren kennen, stelden we Pepijn een paar vragen.

Wat is je (werk)achtergrond?

“Na een bachelor Liberal Arts and Sciences in Rotterdam en de master Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden kwam ik als stagiair terecht bij de voorlichtingsafdeling van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Een unieke ervaring tijdens het hoogtepunt van de corona-epidemie met veel bijzondere gesprekken. Hierna ben ik voor Jeroen van Wijngaarden gaan werken als Persoonlijk Medewerker, waar ik druk bezig was met o.a. de portefeuilles Groningen, Europese Unie en Langdurige Zorg. Ik heb dus al nauw samengewerkt met Jeroen en via hem heb ik ook kennis gemaakt met DUFAS. Met mijn brede interesse ben ik ongelofelijk enthousiast om van start te gaan in de financiële sector!”

Waar ligt jouw kracht? En op welke manier verwacht je het DUFAS-team daarmee te kunnen helpen? 

“Ik ben een generalist met een brede interesse. Door mijn ervaring in de Tweede Kamer, waar ik met veel verschillende portefeuilles tegelijk bezig was, kan ik snel schakelen en tot de kern van een probleem komen. Ik hoop hiermee een mooie aanvulling te zijn voor het DUFAS-team.”

Hoe zie jij de toekomst van de financiële sector?

“De wereld zit in een transitie. Het komt overal voorbij. Landbouw, energiesector, economie en ga maar door. De financiële sector speelt hierin volgens mij een cruciale rol en wel om twee redenen. Ten eerste kan een transitie niet gefinancierd worden zonder vermogensbeheerders. Het kapitaal dat door onze leden wordt beheerd is datgene wat Nederland draaiende houdt en een betere toekomst mogelijk maakt. Ten tweede is de financiële sector, en specifiek de vermogensbeheersector, door haar regels, structuur en praktijk een stabiele factor in een onstabiele en aan verandering onderhevige wereld. Sommige van onze leden zijn ouder dan de Nederlandse staat! Juist nu onzekerheid in het leven van veel mensen opduikt kan onze sector doormiddel van een toekomstbestendig beleid zekerheid en stabiliteit creëren terwijl het de benodigde toekomstige transities mogelijk maakt. Dat ik dit van dichtbij kan meemaken is voor mij intrinsiek enorm motiverend.”

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.
 

Misschien vind je dit ook interessant

Week van het Geld

Nieuws | 11 maart 2024
Van 11 t/m 15 maart is het de ‘Week van het geld’. Deze week staat in het teken van het financieel bewust maken van leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Voor ons is financiële educatie een belangrijk speerpunt.

AFTERMOVIE | Asset Management College Tour Utrecht

Nieuws | 08 maart 2024
Op donderdag 29 februari vond de DUFAS Asset Management College Tour plaats aan de Universiteit Utrecht. Het was een geslaagde editie, waarbij de CEO's, Karin van Baardwijk van Robeco en Martijn Rozemuller van VanEck, uitgebreid werden bevraagd over hun ervaringen in de asset management sector.

TEAM | Even voorstellen: Marlon Jansen

Nieuws | 21 februari 2024
Welkom bij het DUFAS-team! We zijn heel blij met onze nieuwe vaste collega Marlon Jansen als manager public affairs & communications. Door zijn kennis en ervaring is hij een waardevolle toevoeging aan het team. Om Marlon beter te leren kennen, stelden we hem een paar vragen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties