Home - Nieuws - TEAM | Samenwerking met de andere koepels op Klimaatcommitment
06 januari 2023

TEAM | Samenwerking met de andere koepels op Klimaatcommitment

Maurits Heldring, consultant climate change & sustainability bij DUFAS, ondersteunde het team weer een jaar op het gebied van het Klimaatcommitment. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren? En wat zijn voor hem de belangrijkste onderwerpen voor 2023? En heeft Maurits nog lees- of luistertips voor de vakantieperiode? We stelden Maurits 3 vragen.

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar bij DUFAS?

"Ik heb een goed jaar achter de rug bij DUFAS. Het is fijn om bij DUFAS met zo'n prettig en capabel team te werken. Op gebied van het Klimaatcommitment heb ik veel samengewerkt met leden, de andere koepelorganisaties, KPMG en de ministeries van Financiën, en Economische Zaken en Klimaat. Deze contacten geven mij de mogelijkheid om de perspectieven van verschillende partijen te begrijpen en mijn netwerk uit te breiden."

Wat worden voor jou belangrijke DUFAS-onderwerpen voor 2023?

"Het Klimaatcommitment zal ook in 2023 voor mij prioriteit hebben. Ik verwacht dat DUFAS samen met haar leden weer grote stappen kan maken op dit onderwerp. In 2023 gaan we bijvoorbeeld moeten nadenken hoe we de rapportages van het Klimaatcommitment afstemmen op de vereisten die gelden vanuit de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) voor het rapporteren van de CO2-gerelateerde principal adverse indicators."

Heb je nog een (podcast- of luister-)tip voor de kerstvakantieperiode?

"Mijn tip is om eens te luisteren naar 'De Taalstaat', het radioprogramma dat elke zaterdag wordt uitgezonden tussen 11.00 en 13.00 uur op Radio 1. Het programma is een grote ode van presentator Frits Spits aan de Nederlandse taal. Hij bespreekt in het programma bijzondere woorden, mooi taalgebruik en draait prachtige Nederlandstalige liedjes."

Meer informatie

Op onze team-pagina vind je een up-to-date overzicht van het volledige DUFAS-team.

Misschien vind je dit ook interessant

Ondanks complimenten minister Kaag voor voortgang sector op verduurzaming toch verdere versnelling door wetgeving onderzocht

Nieuws | 24 maart 2023
Op 22 maart 2023 stond de Tweede Kamer uitgebreid stil bij verschillende financiële onderwerpen tijdens een commissiedebat over de verduurzaming van de financiële sector en de toekomst van het bankenlandschap.

Rapport klimaatactieplannen naar Tweede Kamer

Nieuws | 13 maart 2023
Op 13 maart is het rapport over de klimaatactieplannen van alle 54 financiële instellingen die het Klimaatcommitment ondertekenden naar de Tweede Kamer gestuurd en gepubliceerd.

"Meer systematische aanpak van de hele waardeketen zou voor een grote versnelling naar duurzame wereld kunnen zorgen"

Nieuws | 10 maart 2023
Wat doen onze leden concreet aan verduurzaming en wat zou de sector kunnen doen om daarin verder te versnellen? Boudewijn Kostelijk, hoofd Wholesale Benelux bij UBS Asset Management, en Tim van Duren, hoofd Institutioneel Benelux bij UBS Asset Management, vertellen er meer over.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties