Home - Nieuws - DUFAS viert haar 20ste verjaardag
11 januari 2023

DUFAS viert haar 20ste verjaardag

20 jaar geleden startte een kleine groep partijen de branchevereniging voor vermogensbeheerders in Nederland. Tot die tijd werd de belangenbehartiging voor de sector vooral vanuit de banken gedaan. Het eerste bestuur bestond uit afgevaardigden van Robeco, ABN AMRO, ING, Delta Lloyd, Fortis, Optimix, Lombard Odier en Wereldhave. Ronald Wuijster, onze voorzitter, trapt het nieuwe jaar af met een feestelijke mededeling.

De vereniging toen en nu

"Het is een eer voor mij, als 10e voorzitter van DUFAS, om dit feestelijke jaar aftrappen. De vereniging is van ons allemaal en dat laten we ook graag zien door de leden aan het woord te laten. Verspreid over het jaar komen 20 personen aan het woord die herinneringen en ervaringen delen van DUFAS toen en nu."

Samen staan we sterk

"In de afgelopen 20 jaar is er in de sector ontzettend veel gebeurd. De sector is veel internationaler en meer gereguleerd geworden en er is meer bewustzijn over het belang hoe het vermogen wordt belegd. De vereniging is inmiddels uitgegroeid naar 54 leden met veel diversiteit aan vermogensbeheerders maar ook serviceproviders. Samen vormen we de sector in Nederland en we bereiken veel door ook samen onze schouders eronder te zetten. Grote dank voor alle leden, bestuursleden en het DUFAS-team die zich hiervoor inzetten. Samen staan we sterk. Ik kijk ernaar uit om daar in juni tijdens een feestelijke ledenbijeenkomst bij stil te staan."

De vereniging toen en nu

De vereniging is van ons allemaal en dat laten we ook graag zien door de leden aan het woord te laten. Verspreid over het jaar komen 20 personen aan het woord die herinneringen en ervaringen delen van DUFAS toen en nu. Benieuwd naar andere verhalen? Lees meer op onze website.

Meer informatie

Ronald Wuijster, lid van de Raad van Bestuur van APG en CEO van APG Asset Management, nam op 1 maart 2022 het voorzitterschap over. Vandaag de dag telt DUFAS meer dan 50 leden: van grote assetmanagers die de Nederlandse pensioen- en verzekeringsvermogens beleggen tot kleinere, specialistische vermogensbeheerders. Daarnaast zet DUFAS zich al 20 jaar in voor een gezonde vermogensbeheersector in Nederland. DUFAS vergroot het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van beleggen, helpt mee aan het ontwikkelen van sectorstandaarden en vertegenwoordigt de sector bij de invoering van nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast zet DUFAS zich in voor één Europese markt met gelijke regelgeving.

Misschien vind je dit ook interessant

Wijzigingen in bestuurssamenstelling

Nieuws | 05 oktober 2023
In september is de bestuurssamenstelling veranderd. Daarbij nam Maureen Schlejen de bestuurspositie namens Achmea Investment Management over en zijn Jorg Sunderman namens Cardano en Olaf van den Heuvel namens Aegon Asset Management Nederland nieuw toegetreden.

DUFAS gaat nieuwe samenwerking aan met BeleggerUitlegger

Nieuws | 15 september 2023
Dankzij de initiatieven BeleggerUitlegger en Scholenstrijd krijgen middelbare scholieren betrouwbare en onafhankelijke financiële educatie over aandelen en beleggen. Om onze samenwerking te vieren, openden we op woensdag 18 oktober de beurs van Euronext Amsterdam.

'Ontwikkelingen in regulering en toezicht maakt sector transparanter en risico's beter beheerst'

Nieuws | 11 augustus 2023
Raf Houben, Compliance & Financial Regulatory Law expert bij PGGM, blikt terug op 20 jaar DUFAS. We stelden hem 3 vragen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties