Home - Nieuws - DUFAS viert haar 20ste verjaardag
11 januari 2023

DUFAS viert haar 20ste verjaardag

20 jaar geleden startte een kleine groep partijen de branchevereniging voor vermogensbeheerders in Nederland. Tot die tijd werd de belangenbehartiging voor de sector vooral vanuit de banken gedaan. Het eerste bestuur bestond uit afgevaardigden van Robeco, ABN AMRO, ING, Delta Lloyd, Fortis, Optimix, Lombard Odier en Wereldhave. Ronald Wuijster, onze voorzitter, trapt het nieuwe jaar af met een feestelijke mededeling.

De vereniging toen en nu

"Het is een eer voor mij, als 10e voorzitter van DUFAS, om dit feestelijke jaar aftrappen. De vereniging is van ons allemaal en dat laten we ook graag zien door de leden aan het woord te laten. Verspreid over het jaar komen 20 personen aan het woord die herinneringen en ervaringen delen van DUFAS toen en nu."

Samen staan we sterk

"In de afgelopen 20 jaar is er in de sector ontzettend veel gebeurd. De sector is veel internationaler en meer gereguleerd geworden en er is meer bewustzijn over het belang hoe het vermogen wordt belegd. De vereniging is inmiddels uitgegroeid naar 54 leden met veel diversiteit aan vermogensbeheerders maar ook serviceproviders. Samen vormen we de sector in Nederland en we bereiken veel door ook samen onze schouders eronder te zetten. Grote dank voor alle leden, bestuursleden en het DUFAS-team die zich hiervoor inzetten. Samen staan we sterk. Ik kijk ernaar uit om daar in juni tijdens een feestelijke ledenbijeenkomst bij stil te staan."

De vereniging toen en nu

De vereniging is van ons allemaal en dat laten we ook graag zien door de leden aan het woord te laten. Verspreid over het jaar komen 20 personen aan het woord die herinneringen en ervaringen delen van DUFAS toen en nu. Benieuwd naar andere verhalen? Lees meer op onze website.

Meer informatie

Ronald Wuijster, lid van de Raad van Bestuur van APG en CEO van APG Asset Management, nam op 1 maart 2022 het voorzitterschap over. Vandaag de dag telt DUFAS meer dan 50 leden: van grote assetmanagers die de Nederlandse pensioen- en verzekeringsvermogens beleggen tot kleinere, specialistische vermogensbeheerders. Daarnaast zet DUFAS zich al 20 jaar in voor een gezonde vermogensbeheersector in Nederland. DUFAS vergroot het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van beleggen, helpt mee aan het ontwikkelen van sectorstandaarden en vertegenwoordigt de sector bij de invoering van nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast zet DUFAS zich in voor één Europese markt met gelijke regelgeving.

Misschien vind je dit ook interessant

'Sector heeft afgelopen 20 jaar ongekende transformatie doorgemaakt'

Nieuws | 26 mei 2023
Na jarenlange deelname aan het bestuur, blikt deze keer Jan Lodewijk Roebroek, CEO van BNP Paribas Asset Management Netherlands, terug op 20 jaar DUFAS. We stelden hem een paar vragen.

Meerdere wijzigingen in DUFAS-bestuur

Nieuws | 24 mei 2023
Op 23 mei heeft DUFAS drie nieuwe bestuursleden benoemd: Maureen Schlejen namens Cardano ACTIAM, Wilrik Sinia namens Mint Tower Capital Management en Steven Evers namens Triple Jump. Zij vervangen drie andere bestuurders, waarvan de bestuurstermijnen waren afgelopen.

'Van vervoer per paard en wagen zonder adempauze naar toeristische landingen op de maan'

Nieuws | 05 mei 2023
Peter Bos, Legal Manager bij Teslin Capital Management, blikt terug op 20 jaar DUFAS. We stelden hem 3 vragen.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties