Home - Nieuws - DUFAS viert haar 20ste verjaardag
11 januari 2023

DUFAS viert haar 20ste verjaardag

20 jaar geleden startte een kleine groep partijen de branchevereniging voor vermogensbeheerders in Nederland. Tot die tijd werd de belangenbehartiging voor de sector vooral vanuit de banken gedaan. Het eerste bestuur bestond uit afgevaardigden van Robeco, ABN AMRO, ING, Delta Lloyd, Fortis, Optimix, Lombard Odier en Wereldhave. Ronald Wuijster, onze voorzitter, trapt het nieuwe jaar af met een feestelijke mededeling.

De vereniging toen en nu

"Het is een eer voor mij, als 10e voorzitter van DUFAS, om dit feestelijke jaar aftrappen. De vereniging is van ons allemaal en dat laten we ook graag zien door de leden aan het woord te laten. Verspreid over het jaar komen 20 personen aan het woord die herinneringen en ervaringen delen van DUFAS toen en nu."

Samen staan we sterk

"In de afgelopen 20 jaar is er in de sector ontzettend veel gebeurd. De sector is veel internationaler en meer gereguleerd geworden en er is meer bewustzijn over het belang hoe het vermogen wordt belegd. De vereniging is inmiddels uitgegroeid naar 54 leden met veel diversiteit aan vermogensbeheerders maar ook serviceproviders. Samen vormen we de sector in Nederland en we bereiken veel door ook samen onze schouders eronder te zetten. Grote dank voor alle leden, bestuursleden en het DUFAS-team die zich hiervoor inzetten. Samen staan we sterk. Ik kijk ernaar uit om daar in juni tijdens een feestelijke ledenbijeenkomst bij stil te staan."

Meer informatie

Ronald Wuijster, lid van de Raad van Bestuur van APG en CEO van APG Asset Management, is sinds 1 maart 2022 voorzitter van de belangenvereniging. Sinds 2003 zet DUFAS zich in voor een gezonde vermogensbeheersector in Nederland. DUFAS vergroot het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van beleggen, helpt mee aan het ontwikkelen van sectorstandaarden en vertegenwoordigt de sector bij de invoering van nieuwe wet- en regelgeving. Daarnaast zet DUFAS zich in voor één Europese markt met gelijke regelgeving.

Misschien vind je dit ook interessant

Joop Feilzer: 'De noodzaak van de oprichting in 2003 is meer dan bevestigd'

Nieuws | 27 januari 2023
De vereniging is van ons allemaal en dat laten we ook graag zien door de leden aan het woord te laten. Verspreid over het jaar komen ter ere van DUFAS' 20ste verjaardag 20 personen aan het woord die herinneringen en ervaringen delen van DUFAS toen en nu.

Hester Borrie benoemd als vice-voorzitter van DUFAS

Nieuws | 14 december 2022
Vanaf 1 januari 2023 vormt Hester Borrie samen met Ronald Wuijster en Jaap Westerling het nieuwe dagelijks bestuur.

Hester Borrie en Monique Donders herbenoemd als bestuursleden

Nieuws | 21 juni 2022
Op 21 juni heeft DUFAS tijdens de algemene ledenvergadering de samenstelling van haar bestuur opnieuw bepaald. Hester Borrie (NN Investment Partners) en Monique Donders (BlackRock) werden daarbij herbenoemd.

Zoeken in Nieuws, standpunten en publicaties